БЕЗОПАСНОСТ!!!

Модератор: Neven

БЕЗОПАСНОСТ!!!

Мнениеот landi » 03 Авг 2009, 16:50

БЕЗОПАСНОСТ:
Бензинът, пропан-бутанът и природният газ са енергоносители. Безотговорната работа с енергоносители води до АВАРИИ и ЗЛОПОЛУКИ. Изтичането на горива в кислородна атмосфера води до опасност от ПОЖАР и ВЗРИВ.

Относителна безопасност на газовите горива спрямо бензина:
- съдовете са под налягане - това предполага изтичане на горивото даже и от малки неплътности навсякъде по уредбата
- съдовете са много по-здрави от резервоарите за бензин - това предполага много по-трудното им повреждане, вкл. при катастрофа на автомобила.
- съдовете са херметични - това изключва наличие на въздух в тях и възможност за взрив вътре. Това изключва и изтичане на гориво при преобръщане.
Общият резултат е, че както теоретичната литература, така и нормите на държавния технически надзор не считат някое от горивата за по-опасно от останалите. Задължително е обаче да се съобразяваме с особеностите на всяко от тях.
Аватар
landi
Site Admin
 
Мнения: 36
Регистриран на: 20 Апр 2009, 19:23

Re: БЕЗОПАСНОСТ!!!

Мнениеот FLEKTARN » 22 Юни 2017, 04:12

Здравейте, българи! Завоевателите използват различни пътища на контрол - както агресивна пропаганда, ислямизация, верски натиск и ограничения към свободата ни, особено свободата на речта. Сподпомагани от много по-голяма сила, подтисниците упражняват натиск, като малко са хората, които се осмеляват да кажат нещо. Ако искате да знаете истината, не я търсете в масовата медия. www.flektarn.com е новооснован новинарски уебсайт, създаден от истински патриоти, които не членуват в нито една политическа партия, и не са спонсорирани от никого. Сайтът на Флектарн е само началото. Нашата цел е да се превърнем в нещо много по-голямо, интернационално, но само с вашата помощ ще имаме шанс, и ще успеем, да изкараме всичко на открито!
FLEKTARN
 
Мнения: 4
Регистриран на: 22 Юни 2017, 04:11


Назад към Новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron